Ένα πολύ μεγάλο κόκκινο κρασί στην εφηβεία!
Για ανθρώπους με υπομονή!

Αντέχεις να περιμένεις 7-10 χρόνια πριν καν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι μπορεί και να έφτασε η στιγμή για εκείνο το μεγάλο κόκκινο κρασί που φύλαγες τόσο καιρό; Αν ναι τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.
Το ολοκαίνουριο Vasilio 2011 του Κτήματος Γκόφα ήρθε να διεκδικήσει το στέμμα του ταράζοντας τις ισορροπίες ανάμεσα στα premium Αγιωργίτικα της περιοχής.
Στο ένα και μοναδικό αμπελοτόπι στο απόλυτο «Grand Cru» χωριό Κούτσι της Νεμέας,  σε υψόμετρο 480μ και σε απαγορευτική για οποιαδήποτε καλλιέργεια, σχεδόν επικίνδυνη κλίση, το Αγιωργίτικο φυτεύτηκε από τον παππού της οικογένειας Γκόφα το 1972.
Απόλυτα ξηρικό, το αμπέλι επιβίωσε και μεγάλωσε ξεπερνώντας τις φυσικές δυσκολίες της κακοτράχαλης πλαγιάς με τα βραχώδη εδάφη. Όσο για τη συμπύκνωση; Κάθε ένα από τα σχεδόν μισού αιώνα ζωής φυτά έδωσε μία μόνο φιάλη κρασί μετά από πολύ προσεκτική επιλογή 4-5 τσαμπιών υπερώριμου καρπού από κάθε πρέμνο.
Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε 30 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα σε μόλις 900 φιάλες όπου και ξεκουράστηκε για έναν ακόμη χρόνο. Οι περισσότερες από αυτές ήδη φυλάσσονται με προσοχή και ευλάβεια σε κάβες «ψαγμένων» (ή μιλημένων…) οινόφιλων ενώ κάποιες θα παραμείνουν στην κάβα του Κτήματος. Νεαρό ακόμη, αναζητά αυτούς που μπορούν να το περιμένουν στον χρόνο και τους υπόσχεται ότι θα εξελίσσεται για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Αν πάλι δεν κρατιέστε, αφήστε το να αναπνεύσει σε μια καράφα για 3 περίπου ώρες. Θα του αρέσει…

Πηγή: http://www.botilia.gr/